
- reklama -
Suroviny
8 porcí
- 1 kg jemné ochucené sekané
- 20 dkg česnekové slaniny
- 4 lusky sterilované kapie
- kousek trampského cigára
- 4 vejce
- kousek pórku
- olej
- sůl
- pepř
- 1 cibulka najemno
- libeček
- hladkolistá petrželka
- trocha hořčice
Postup přípravy receptu
-
Na oleji osmahneme cibulku, pak přidáme nakrájené cigáro, nakrájený pórek. Na trochu udušenou směs rozklepneme vejce, osolíme a opepříme.
-
Formu na biskupský chlebíček vyložíme slaninou,rozetřeme polovinou sekané a na ni položíme na proužky papriku. Na papriku dáme vaječnou směs a posypeme bylinkami.
-
Nahoru rozetřeme druhou polovinu sekané. Potřeme hořčicí a přikryjeme slaninou. Dáme do rozehřáté trouby 230°C péct cca 3/4 hodiny.
Poznámka od kuchařky
Lze samozřejmě udělat z doma umletého masa napůl vepřové a hovězí. Sekanou koupil muž, že by si dal plněnou. Tak jsem mu ji naplnila.:-)
Doplňuji druhou variantu- plňka – smaženice z václavek a na to uzený sýr.:-)
Kuchařka: Pajaska