Plněná sekaná

59
- reklama -

Suroviny
5 porcí

500 mg mletého míchaného masa
2 vejce
2-3 hrsti strouhanky
200 ml hovězího vývaru(masox)
pepř
koření na mleté maso
1 lžička oregana
1 lžička bazalky
1 lžička tymiánu
podrcený jalovec
3 stroužky česneku
sůl
Náplň:
2 cibule
1 červená paprika (může být i jinobarevná)
100 g tvrdého sýra
6 stroužků česneku
petrželka

Postup přípravy receptu

  1. Mleté maso postříkáme vodou(je pak jemnější), osolíme a smícháme, dál přidáme koření-oregano,bazalku,tymián,pepř,jaloveca 2 vejce.

  2. Smícháme pěkně rukou a dáme tolik strouhanky, aby nám směs dobře vázala a držela. Uděláme bochan a necháme ho odpočinout.

  3. Mezi tím si nakrájíme cibule na měsíčky a opečeme si jí na oleji, papriku nakrájíme na malé čtverečky, sýr si nastrouháme, česnek rozmačkáme, petrželku nakrájíme najemno a všechno v míse smícháme.

  4. Do pekáčku si dáme trošku vývaru a pak rozprostřeme maso tak, aby boční stěny byly téměř naplněné masem směrem nahoru(viz foto).

  5. Doprostředka dáme usmaženou cibuli po celé délce masa a na ní směs, zabalíme masem z boků, zformujeme do šišky a dáme péct do vyhřáté trouby. Při pečení poléváme vývarem do vypotřebování, sekaná má být do zlatova a má šťávičku.

Poznámka od kuchařky

Dnešní a dobrý hokus-pokus a jako příloha Řecké patates!! Příště chci vyzkoušet z tvarůžkama.