
Suroviny
5 porcí
- 500 mg mletého míchaného masa
- 2 vejce
- 2-3 hrsti strouhanky
- 200 ml hovězího vývaru(masox)
- pepř
- koření na mleté maso
- 1 lžička oregana
- 1 lžička bazalky
- 1 lžička tymiánu
- podrcený jalovec
- 3 stroužky česneku
- sůl
- Náplň:
- 2 cibule
- 1 červená paprika (může být i jinobarevná)
- 100 g tvrdého sýra
- 6 stroužků česneku
- petrželka
Postup přípravy receptu
-
Mleté maso postříkáme vodou(je pak jemnější), osolíme a smícháme, dál přidáme koření-oregano,bazalku,tymián,pepř,jaloveca 2 vejce.
-
Smícháme pěkně rukou a dáme tolik strouhanky, aby nám směs dobře vázala a držela. Uděláme bochan a necháme ho odpočinout.
-
Mezi tím si nakrájíme cibule na měsíčky a opečeme si jí na oleji, papriku nakrájíme na malé čtverečky, sýr si nastrouháme, česnek rozmačkáme, petrželku nakrájíme najemno a všechno v míse smícháme.
-
Do pekáčku si dáme trošku vývaru a pak rozprostřeme maso tak, aby boční stěny byly téměř naplněné masem směrem nahoru(viz foto).
-
Doprostředka dáme usmaženou cibuli po celé délce masa a na ní směs, zabalíme masem z boků, zformujeme do šišky a dáme péct do vyhřáté trouby. Při pečení poléváme vývarem do vypotřebování, sekaná má být do zlatova a má šťávičku.
Poznámka od kuchařky
Dnešní a dobrý hokus-pokus a jako příloha Řecké patates!! Příště chci vyzkoušet z tvarůžkama.