
- reklama -
Suroviny
6 porcí
- cca 1 kg mletého masa (může být i mix)
- 20 dkg anglické slaniny
- 4 uvařená vejce
- 4 kyselé okurky
- sůl a pepř
- zelenina ve sklenici ,,Moravanka“
- majoránka
- plnotučná hořčice
- česnek – cca 4-5 stroužků
- voda
- 1 vejce do směsi
- 1 celé vejce na potření
Postup přípravy receptu
-
Mleté maso ochutíme (sůl, pepř, majoránka). Přidáme česnek a vejce a zpracujeme těsto.
-
Dáme vařit zeleninu (Moravanku). Pořádně ji propláchnout pod vodou.
Vezmeme větší igelitový sáček, který rozstřihneme napůl.
Na sáček dáme zpracované těsto (ne úplně do krajů, aby to šlo zabalit. -
Plát potřeme hořčicí a poklademe angl.slaninou, vejcem, okurkou a uvařenou zeleninou.
Opatrně pomocí sáčku zatočíme. Pevně mokrýma rukama uhladíme, aby roláda nepraskla. Opatrně vložíme do pekáče. Ještě před pečením potřeme vejcem a podlijeme trochou vody.
Pečeme do zlaté barvy.Podáváme s bramborovou kaší nebo bramborem.
Kuchařka: MonikaP