
- reklama -
Suroviny
4 porce
- 8 velkých rajčat
- 200 g žampiónů
- 100 g majonézy
- 100 g šunky
- 1 kyselá okurka
- 1-2 zelené lahůdkové (jarní) cibulky
- 2-3 stonky petrželky
- pepř
- sůl
- listy hlávkového salátu k podávání
Postup přípravy receptu
-
Žampióny podusíme na kousku másla nebo uvaříme v troše osolené vody, scedíme a necháme vychladnout. Rajčata omyjeme, mírně seřízneme vršky a částečně vydlabeme dužninu.
-
Žampióny nakrájíme nadrobno, šunku také, jarní cibulku pokrájíme na jemná kolečka, dál přidáme na drobné kostičky pokrájenou kyselou okurku, posekanou polovinu petrželky a přidáme do směsi i pokrájenou rajčatovou dužninu a majonézu, opepříme a osolíme. Promícháme a směs naplníme do rajčat.
-
Přiklopíme odkrojené vršky a ozdobíme zbylou petrželkou. Můžeme podávat na opraném listu hlávkového salátu.
Poznámka od kuchařky
Zdroj: časopis Zahrádkář, mírně upraveno.
Kuchařka: MamlajdaD