
- reklama -
Suroviny
3 porce
- 3 ks větších rajčat
- 100 g konzervovaného tuňáka
- 4 ks naložených ančoviček
- 2 PL Hellmann´s Mayo Light (může být klasická či jiný druh dle vlastní chuti)
- 1 PL kaparů (bez láku)
- 1 PL citrónové šťávy
- hrst nasekané čerstvé petrželky
Postup přípravy receptu
-
U každého rajčete odkrojíme jeho vrchní část (jakoby čepici) a pomocí lžičky vydlabáme vnitřní dužinu, kterou dáme do misky. Vrchní část rajčat ponechte na závěr na ozdobu. Odkrojíme opatrně malou část opačného konce, aby mohla „stát rovně“.
-
Do kuchyňského mixéru dáme odkapaného tuňáka s kapary, odkapané naložené ančovičky, citronovou šťávu, petrželku dužinu z rajčat a vše společně promixujeme. Pokud nemáme mixer, bohatě postačí hlubší miska a ruční mixer.
-
Do směsi poté přidáme majonézu, dle chuti ji můžete ještě přidat, zdá-li se směs příliš slaná díky ančovičkám.
-
Tuňákovou směsí naplníme vydlabaná rajčata, přikryjeme odkrojenými čepičkami. Nechala jsem asi deset minut v lednici, aby směs pořádně prolnula a mírně ztuhla.
Kuchařka: Lenka Škulinová