- reklama -
Suroviny
4 porce
- 1 vepřová panenka
- 2 lžíce másla
- 150 g žampiónů (nakrájených na plátky)
- 150 g nakrájené klobásy nebo šunky
- 2 lžíce čerstvě nasekané petrželky
- 1 lžička tymiánu
- 1 vaječný žloutek rozšlehaný
- 2 plátky slaniny
- 3 lžíce bílého vína
- sůl
- pepř
Postup přípravy receptu
-
V mase vykrojíme 2 podélné řezy po celé délce panenky a paličkou lehce vyklepeme.
-
Na pánvi rozehřejeme máslo a na něm krátce osmahneme žampióny.
-
V misce smícháme žloutek, nakrájenou klobásu, žampióny, tymián a petrželku.
-
Vzniklou směs přeneseme na panenku. Ohrneme konce panenky a panenku srolujeme. Navrch položíme plátky slaniny.
-
Panenku ovážeme provázkem, položíme do pekáče na alobal a navrch polijeme máslem.
-
Alobal uzavřeme a pečeme v předehřáté troubě při 180 C asi 30 minut. Alobal otevřeme, maso potřeme Šťávou a pečeme dalších 10 minut. Odstraníme provázek a slaninu a maso nakrájíme na kolejka.
-
Do pánve nalijeme zbytky Šťávy z alobalu, přilijeme víno a osolíme a opepříme.
-
Přivedeme k varu a nalijeme na plátky masa.
Kuchař: evosheek