Plněná palačinková okénka

78
- reklama -

Suroviny
15 porcí

Palačinkové těsto:
3 vejce
450 ml mléka
240 g hladké mouky
špetka soli
Směs na naplnění:
10 dkg krkovičky či šunky
10 dkg Nivy
10 dkg žampionů hlívy či jiných hub
1 hrnek vařené rýže
2 lžíce Majolky®
sůl
pepř podle chuti
olej
20 dkg šunky
Majolka® či tatarka
velké listy salátu (ledový, hlávkový, čínský, římský…)

Postup přípravy receptu

  1. Všechny suroviny na palačinky smícháme do hladkého těsta, pořádně metličkou vymícháme, aby nebyly žmolky. Těsto přelijeme do PET lahve, do uzávěru uděláme dírku cca 2 mm. Na rozpálenou pánev kreslíme tenkým pramínkem okénka a palačinky osmažíme.

  2. Náplň:
    Houby a šunku nakrájíme na kostičky, orestujeme na troše oleje, teplé vmícháme do nahrubo nastrouhané Nivy, přimícháme majolku, rýži a podle chuti dosolíme a opepříme.

  3. Na hotovou okénkovou palačinku položíme buď list salátu nebo 2 plátky šunky (aby byla plocha pokrytá), potřeme majolkou či tatarkou, dáme lžíci náplně a zabalíme jako balíček.

Poznámka od kuchařky

Nechci se chlubit cizím peřím, 😉 nápad na takto řešená okýnka není můj, byl na nějakém ruském webu, jen jsem plnila podle svého.