
- reklama -
Suroviny
- 2 kuřecí prsa
- 2 plátky sušené šunky
- 4 – 6 ks sušená rajčata naložená v bylinkovém oleji (podle velikosti)
- pár lístků bazalky
- 10 malých brambor
- pár snítek tymiánu
- 1 smetana na vaření
- tvrdý sýr (já jsem použila pizza mozzarellu)
- jakékoliv koření (vhodným na kuřecí maso – já jsem použila koření Bruschetta – složení: sušená rajčata, cibule, česnek, bazalka)
- sůl
Postup přípravy receptu
-
Kuřecí prsa rozřízneme podélně tak, abychom je mohli otevřít jako knihu. Maso osolíme. Dovnitř vložíme sušenou šunku, sušená rajčata a lístky bazalky. Můžeme sepnout jehlou. Okořeníme z obou stran.
-
Brambory oškrábeme, nakrájíme na čtvrtky, rozložíme do zapékací misky nebo pekáčku a osolíme. Poházíme pár snítkami tymiánu. Na brambory nebo mezi ně položíme kuřecí prsa, vše posypeme nahrubo nastrouhaným sýrem a zalijeme šlehačkou. Navrch můžeme ještě trochu okořenit a pokapat olejem ze sušených rajčat.
-
Zabalíme do alobalu a vložíme do trouby vyhřáté na 220 st.C. Když jsou brambory měkké, odkryjeme alobal a pod grilem necháme zapéct.
Poznámka od kuchařky
Moje recepty a ostatní fotografie najdete na http://inkitchenopen.blogspot.cz/
Kuchařka: 1974andrea