- reklama -
Suroviny
- vepřová krkovička
- uzený bok
- Niva
- sůl
- pepř
- hořčice
- cibule
- nať petržele
- rozmarýn
- jarní cibulka
- koření Pikantní žebírka
- sádlo
- 5 stroužků česneku -rozetřený
Postup přípravy receptu
-
Asi 1 kg krkovičky vcelku nakrájíme na plátky nějak přes 1 cm silné, ale nedokrojíme, spodek bude vcelku (inspirace z Babicových dobrot), dál už podle sebe.
-
Jednotlivé plátky listujeme, každý osolíme, opepříme, promažeme hořčicí, česnekem, vkládáme mezi ně uzený bok, kousek Nivy, posypeme nakrájenou petrželí, jarní cibulku, rozmarýn.
-
Pak plátky sevřeme k sobě, motouzem ovážeme jak roládu, dáme do pekáče na osmaženou cibulku na sádle, posypeme vrch kořením (já dala Pikantní žebírka – koření), podlijeme vývarem nebo vodou. Chvíli jsem nechala dusit na sporáku, pak do trouby.
Kuchař: majda 2