
- reklama -
Suroviny
- 600 g kotleta vcelku
- niva
- čerstvý listový špenát
- šunka
- česnek
- sůl
- polohrubá mouka
- grilovací koření
- vývar
- voda
Postup přípravy receptu
-
Z kotletky uděláme placku, kterou jsme velmi mírně osolili a potřeli drceným česnekem. Na to nastrouháme nivu, poklademe plátky šunky, na šunku dáme listy špenátu. Čím víc, tím líp, já dala málo. Zavineme, zavážeme a zlehka posypeme grilovacím kořením.
-
Roládu nejprve opečeme ze všech stran, poté přendáme do pekáčku a lehce podlijeme vývarem nebo vodou. Při pečení průběžně roládu přeléváme výpekem.
-
Když je maso měkké, tak je vyjmeme, šťávu vysmahneme na tuk, zaprášíme polohrubou moukou, rozředíme vývarem nebo vodou do konzistence řidší omáčky. Provaříme, až se omáčka pěkně leskne. Podáváme s vařeným nebo pečeným bramborem a přelijeme šťávou.
Kuchařka: BILKOVAI