Plněná kotleta

379
- reklama -

Suroviny

4 ks kotlety bez kosti
čerstvé listy špenátu
120 g Nivy
2 vejce vařená na tvrdo
sušený česnek
1 dcl bílého vína
1 dcl masového vývaru
0,5 dcl smetany
paprika mletá
sůl
pepř
olivový olej
mouka na obalen
cherry rajčátka

Postup přípravy receptu

  1. Kotlety nařízneme tak, abychom udělali kapsu. Tu zevnitř posolíme, opepříme a posypeme sušeným česnekem.

  2. Špenátové listy spaříme vroucí vodou, vymačkáme vodu, osolíme, očesnekujeme a vložíme do kapsy. Dávám jich docela hodně. Přidáme hranolek nivy a půl vejce uvařeného na tvrdo. Spíchneme páratky, zvenčí osolíme, obalíme v hladké nebo polohrubé mouce a poprášíme paprikou.

  3. Na pánev dáme olivový olej a vložíme kotleky, které ze všech stran orestujeme, aby se zatáhly. Přilijeme víno, vývar, smetanu a dusíme doměkka.

  4. Měkké kotlety vyjmeme, do šťávy rozdrobíme zbytek nivy a přidáme rozpůlené scherry rajčátka. Krátce provaříme. Jako přílohu použijeme brambory na různé způsoby, rýži nebo halušky.