
- reklama -
Suroviny
- 4 ks kotlety bez kosti
- čerstvé listy špenátu
- 120 g Nivy
- 2 vejce vařená na tvrdo
- sušený česnek
- 1 dcl bílého vína
- 1 dcl masového vývaru
- 0,5 dcl smetany
- paprika mletá
- sůl
- pepř
- olivový olej
- mouka na obalen
- cherry rajčátka
Postup přípravy receptu
-
Kotlety nařízneme tak, abychom udělali kapsu. Tu zevnitř posolíme, opepříme a posypeme sušeným česnekem.
-
Špenátové listy spaříme vroucí vodou, vymačkáme vodu, osolíme, očesnekujeme a vložíme do kapsy. Dávám jich docela hodně. Přidáme hranolek nivy a půl vejce uvařeného na tvrdo. Spíchneme páratky, zvenčí osolíme, obalíme v hladké nebo polohrubé mouce a poprášíme paprikou.
-
Na pánev dáme olivový olej a vložíme kotleky, které ze všech stran orestujeme, aby se zatáhly. Přilijeme víno, vývar, smetanu a dusíme doměkka.
-
Měkké kotlety vyjmeme, do šťávy rozdrobíme zbytek nivy a přidáme rozpůlené scherry rajčátka. Krátce provaříme. Jako přílohu použijeme brambory na různé způsoby, rýži nebo halušky.
Kuchařka: BILKOVAI









