
Suroviny
1 porce
- 1 dýně hokkaido (malá)
- olivový olej
- bylinková sůl
- kuřecí maso
- sýr Krolewski light
- zelenina na oblohu
- ocet
Postup přípravy receptu
-
U dýně ukrojíme vršek jako pokličku, vydlabeme jadýrka, vymažeme olivovým olejem a osolíme bylinkovou mořskou solí. Dáme péct na 200°C, dokud není měkká.
-
Mezitím si orestujeme kousky masa na lžičce oleje a ochutíme jak máme rádi. Já jsem měla hotové Ďobáčky (ochucené sojové maso). Naplníme tím upečenou dýni, posypeme sýrem a dáme zapéct. Podáváme se zeleninou ochucenou octem.
Poznámka od kuchařky
Koupila jsem na trhu malilinkaté dýně, o něco větší, než jablko a úplně to vybízelo je takto něčím naplnit. A vzhledem k tomu, že jsem vařila rodině něco jiného, tak už se mi nechtělo vyvářet pro mě….no ďobáčky tam ležely v lednici….tak jsem je tam dala. Možná by to chtělo trochu nějaké omáčky, ale nebylo to zase tak nutné. Chtěla jsem si udělat jogurtový dresink s česnekem, ale jogurt došel, tak jsem to snědla takhle a bylo to moc dobré….no takové obyčejné, ale třeba pro někoho inspirace, páč naplnit se to dá vlastně čímkoliv :).