Plněná dýně hokkaido

63
- reklama -

Suroviny
1 porce

1 dýně hokkaido (malá)
olivový olej
bylinková sůl
kuřecí maso
sýr Krolewski light
zelenina na oblohu
ocet

Postup přípravy receptu

  1. U dýně ukrojíme vršek jako pokličku, vydlabeme jadýrka, vymažeme olivovým olejem a osolíme bylinkovou mořskou solí. Dáme péct na 200°C, dokud není měkká.


    Zobrazit celý recept

  2. Mezitím si orestujeme kousky masa na lžičce oleje a ochutíme jak máme rádi. Já jsem měla hotové Ďobáčky (ochucené sojové maso). Naplníme tím upečenou dýni, posypeme sýrem a dáme zapéct. Podáváme se zeleninou ochucenou octem.

Poznámka od kuchařky

Koupila jsem na trhu malilinkaté dýně, o něco větší, než jablko a úplně to vybízelo je takto něčím naplnit. A vzhledem k tomu, že jsem vařila rodině něco jiného, tak už se mi nechtělo vyvářet pro mě….no ďobáčky tam ležely v lednici….tak jsem je tam dala. Možná by to chtělo trochu nějaké omáčky, ale nebylo to zase tak nutné. Chtěla jsem si udělat jogurtový dresink s česnekem, ale jogurt došel, tak jsem to snědla takhle a bylo to moc dobré….no takové obyčejné, ale třeba pro někoho inspirace, páč naplnit se to dá vlastně čímkoliv :).