
- reklama -
Suroviny
- 2 kuřecí prsa
- 250 g žampiónů
- 100 g anglické slaniny
- 5 brambor
- 2 jarní cibulky
- olivový olej
- sůl
- čerstvě mletý pepř
- koření na kuře (měla jsem Andělská křídla)
Postup přípravy receptu
-
Maso omyjeme, osušíme a ostrým nožem opatrně nařízneme kapsu.
-
Na pánvi necháme zpěnit bílou část cibulky, přidáme nakrájené žampióny, osolíme, opepříme a necháme asi 5 min. restovat.
-
Vychladlou směsí naplníme kapsy, osolíme, opepříme, posypeme kořením.
-
Do zapékací mísy dáme trochu oleje, přidáme brambory nakrájené na plátky, hlavičky žampiónů, které jsme nepoužili do náplně.
-
Osolíme, opepříme přidáme nakrájenou zelenou část cibulky. Na to položíme kuřecí prsa přikryjeme anglickou slaninou.
-
Mísu přikryjeme alobalem a pečeme v troubě vyhřáté na 180°C zhruba 50 min.
-
Dopékáme odkryté, aby se nám vytvořila kůrčička.
Kuchařka: suslajda