
- reklama -
Suroviny
Podle použitého množství surovin
- játrová paštika
- čerstvé droždí – kvasnice
- sádlo
- olej
- mrkev
- celer
- petržel kořen
- cibule
- česnek
- mouka polohrubá
- strouhanka
- vajíčko
- majoránku
- pepř
- česnek
- sůl
- Masox
Postup přípravy receptu
-
Kořenovou zeleninu nadrobno nakrájíme nebo nahrubo nastrouháme a spolu s cibulkou orestujeme na omastku.
-
Když je změklá, přidáme kvasnice a chvilku necháme rozpustit a prosmažit.
-
Přisypeme trochu mouky a opět prosmažíme.
-
Zalijeme vývarem, nebo vodou a pak přidáme masox a pepř a vaříme.
-
V době vaření promícháme paštiku se strouhankou, vajíčkem, třeným česnekem, majoránkou a podle potřeby dáme trochu mouky, tak aby hmota se dala utvářet na knedlíčky, nebo nočky, které zavaříme do kvasnicové polévky.
Poznámka od kuchařky
Je to opravdu chutné a kvasnice nejsou téměř cítit.
Kuchař: Vaclav Fronek