Pleťovka

75
- reklama -

Suroviny
Podle použitého množství surovin

játrová paštika
čerstvé droždí – kvasnice
sádlo
olej
mrkev
celer
petržel kořen
cibule
česnek
mouka polohrubá
strouhanka
vajíčko
majoránku
pepř
česnek
sůl
Masox

Postup přípravy receptu

  1. Kořenovou zeleninu nadrobno nakrájíme nebo nahrubo nastrouháme a spolu s cibulkou orestujeme na omastku.

  2. Když je změklá, přidáme kvasnice a chvilku necháme rozpustit a prosmažit.

  3. Přisypeme trochu mouky a opět prosmažíme.

  4. Zalijeme vývarem, nebo vodou a pak přidáme masox a pepř a vaříme.

  5. V době vaření promícháme paštiku se strouhankou, vajíčkem, třeným česnekem, majoránkou a podle potřeby dáme trochu mouky, tak aby hmota se dala utvářet na knedlíčky, nebo nočky, které zavaříme do kvasnicové polévky.

Poznámka od kuchařky

Je to opravdu chutné a kvasnice nejsou téměř cítit.