
- reklama -
Suroviny
- brambory
- Niva
- 1 šlehačka nebo smetana
- česnek
- sýr Eidam nebo jiný tvrdý na strouhání
- trochu másla
Postup přípravy receptu
-
Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme a rozšťoucháme na kusy. Přendáme do zapékací mísy, kterou vymažeme máslem. Do misky si rozdrobíme, nebo nastrouháme nivu, rozmačkáme česnek, nastrouhaný Eidam – promícháme a spojíme se šlehačkou. Touto směsí zalijeme brambory a 20 minut pečeme.
Poznámka od kuchařky
Má to ne zrovna lákavý název, ale je to neskutečná dobrota.
Mohou se jíst samotné s nějakým salátkem.
zdroj: mám ve svém sešitě kam si píšu recepty- vyzkoušeno, dobré
Může se i na másle osmažit cibulka.
Množství ingrediencí záměrně nedávám, každý si udělá podle porcí.
Kuchařka: Bibinka