- reklama -
Suroviny
2-4 porce
- 800 g vepřové plece
- 250 g gazdovské slaniny
- 200 ml zeleninového vývaru (z kostky zeleninového bujónu)
- 5 stroužků česneku
- 2 cibule
- 2 silné plátky celeru
- 4 brambory
- sůl
- mletý pepř
- lžíce nasekané zelené petrželky
Postup přípravy receptu
-
Plátky masa nenaklepáváme, jen je osolíme a opepříme
-
Cibuli nakrájíme na půlkolečka a česnek na tenké plátky.
-
Slaninu, celer a brambory nakrájíme na špalíčky.
-
Dno pekáčku poklademe bramborami a polovinou cibule, česneku, celeru a slaniny. Podlijeme vývarem a poklademe plátky masa.
-
Maso zasypeme druhou polovinou cibule, česneku, celeru a slaniny. Přiklopíme víkem a v předehřáté troubě pečeme bez odkrývání 40minut.
-
Poté víko odstraníme a 15minut dopečeme doměkka.
Podáváme přelité výpekem a posypané zelenou petrželkou.
Poznámka od kuchařky
Přidávám svůj podobný recept. Obě verze dělám ráda, jsou chutné a šťavnaté.
Kuchařka: Anna Kocikova