
Suroviny
- 1/2 kg vepřového plecka
- 2 nožky klobásky
- 2 střední cibule
- plnotučná hořčice
- pepř
- sůl
- kostka extra silného bujónu
- olej
- oříšek másla
- 2 KL Solamylu (škrobu)
- 2 nakládané ostré feferonky
Postup přípravy receptu
-
Maso nakrájet na plátky a kousky. Osolit, opepřit a potřít hořčicí.
-
Cibule pokrájíme na jemno a rozdělíme na dvě hromádky. Klobásky také rozdělíme. Jednu nakrájíme na drobné nudličky a z druhé nožky, z polovičky kolečka a ze zbytku také nudličky.
-
Rozpálíme olej v hrnci, přihodíme oříšek másla a následně zatáhneme maso.
-
Osmahlé maso vyjmeme a na výpeku zasmahneme polovinu cibule a klobásku na drobno. Přihodíme maso, osolíme, opepříme, zalijeme tak, aby vykukovalo a dusíme do měkka.
-
Změklé maso vyjmeme, vzniklou šťávu rozmixujeme a přihodíme bujon.
-
Mezitím si na pánvi na několika kapkách oleje osmažíme zbytek klobásky, potom i cibuli a přidáme ke vzniklé omáčce.
-
Na závěr rozmícháme škrob v troše vody a vmícháme do omáčky. Feferonky zbavíme jadérek, nakrájíme na slabé kroužky a přihodíme do omáčky.
-
Necháme provařit cca 8-10minut.
Oblíbená rýže došla, tak jsem jako přílohu udělala nudličková hnízdečka.
Poznámka od kuchařky
Pro nemilce ostrých jídel nepřidávat feferony, je to dobré i bez nich 😉