Plecko s pikantní klobáskovou omáčkou

52
- reklama -

Suroviny

1/2 kg vepřového plecka
2 nožky klobásky
2 střední cibule
plnotučná hořčice
pepř
sůl
kostka extra silného bujónu
olej
oříšek másla
2 KL Solamylu (škrobu)
2 nakládané ostré feferonky

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájet na plátky a kousky. Osolit, opepřit a potřít hořčicí.

  2. Cibule pokrájíme na jemno a rozdělíme na dvě hromádky. Klobásky také rozdělíme. Jednu nakrájíme na drobné nudličky a z druhé nožky, z polovičky kolečka a ze zbytku také nudličky.

  3. Rozpálíme olej v hrnci, přihodíme oříšek másla a následně zatáhneme maso.

  4. Osmahlé maso vyjmeme a na výpeku zasmahneme polovinu cibule a klobásku na drobno. Přihodíme maso, osolíme, opepříme, zalijeme tak, aby vykukovalo a dusíme do měkka.

  5. Změklé maso vyjmeme, vzniklou šťávu rozmixujeme a přihodíme bujon.

  6. Mezitím si na pánvi na několika kapkách oleje osmažíme zbytek klobásky, potom i cibuli a přidáme ke vzniklé omáčce.

  7. Na závěr rozmícháme škrob v troše vody a vmícháme do omáčky. Feferonky zbavíme jadérek, nakrájíme na slabé kroužky a přihodíme do omáčky.

  8. Necháme provařit cca 8-10minut.
    Oblíbená rýže došla, tak jsem jako přílohu udělala nudličková hnízdečka.

Poznámka od kuchařky

Pro nemilce ostrých jídel nepřidávat feferony, je to dobré i bez nich 😉