Plecko s kaki příchutí

55
- reklama -

Suroviny
2-3 porce

2 silnější plátky plecka po 250g kus
100 g Nivy
1/2 plodu Kaki
1 lžíce kremžské hořčice
1 červená cibule
2 lžíce oleje
drcený 4 barevný pepř
sůl
1/2 kostky zeleninového bujonu
voda na podlití
provázek na utažení závitků

Postup přípravy receptu

  1. Sýr a oloupané kaki nakrájíme na drobnější kostky, cibuli nakrájíme na jemné půlměsíčky.

  2. Z celého ořechu plecka vcelku si nařežeme 2 plátky (viz fotopostup), nebo zakoupíme již nařezané plátky. Maso rozklepeme na pláty, které po obou stranách mírně osolíme a opepříme. Plátky z jedné strany potřeme hořčicí. Na každý potřený plátek dáme polovinu sýra a kaki a zavineme do závitku. Závitky zajistíme jehlou, nebo nití.

  3. V kastrolu na rozehřátý olej dáme orestovat cibuli. Až začne růžovět, přidáme závitky, které necháme ze všech stran prudce zatáhnout. Poté je podlijeme zhruba do jedné čtvrtiny horkou vodou, rozdrobíme bujon a přiklopíme poklicí. Na mírném plameni za občasného dolévání vodou dusíme cca 40 minut doměkka.

  4. Cibuli také můžeme orestovat v papiňáku, poté vložíme osmahnout závitky, které poté podlijeme 200ml horké vody. Rozdrobíme bujon, papiňák uzavřeme tlakovou poklicí a od doby varu dusíme na slabém plameni 25 minut.

  5. Měkké závitky vytáhneme z hrnce, odstraníme nitě, maso nařežeme na silnější plátky a uchováme v teple.

  6. Vydušenou šťávu v hrnci ponorným mixérem rozmixujeme. Hrnec dáme nazpět na sporák a silným varem zredukujeme šťávu do hustější konzistence.
    Horkou šťávu dáme na talíře, přidáme plátky masa a podáváme se šťouchanými bramborami, nebo s bramborovou kaší.

Poznámka od kuchařky

Zdroj:suroviny v mé lednici:-)