
- reklama -
Suroviny
6 porcí
- 500 g vepřové plece
- 2 lžíce slunečnicového oleje
- 1 bobkový list
- 4 kuličky nového koření
- 200 g žampiónů
- 3 sladkokyselé okurky
- sůl
- 1 bujón
- 200 ml mléka
- 2-3 lžíce hladké mouky
- 500 ml smetany na vaření
Postup přípravy receptu
-
Vepřovou plec nakrájíme na kostky a orestujeme na oleji do mírného zhnědnutí.
-
Poté podlijeme vodou, přidáme sůl, bobkový list a nové koření.
-
Za občasného zamíchání a podlévání dusíme do změknutí masa.
-
Žampióny oloupeme a s okurkami nakrájíme na menší kousky, nebo plátky.
-
Jakmile je maso měkké, tak k němu přidáme žampióny, okurky, bujón a dusíme 10 – 15 minut.
-
V mléce rozmícháme hladkou mouku a omáčku zahustíme.
-
Za stálého míchání jí povaříme a vmícháme smetanu.
-
Nakonec omáčku necháme přejít varem a odstavíme. Podáváme s knedlíkem.
Kuchařka: JanaB1