
- reklama -
Suroviny
4 porce
- 4 filety platýze (halibuta)
- 1-2 lžíce másla
- 1 lžíce krémového sýru
- 1 lžíce smetany
- 1 lžíce majonézy
- špetka moučkového cukru
- 1 lžíce čerstvé nasekané bylinky (podle chuti – kopr, petrželka, pažitka…)
- 1 citrón
- 1 mandarinka
- sůl
Postup přípravy receptu
-
V kastrůlku rozehřejeme máslo, sýr a smetanu na hladkou omáčku.
-
Necháme ji trochu vychladnout a prošleháme s majonézou, pár kapkami citrónové šťávy, bylinkou a špetkou cukru.
-
Ryby osolíme, vložíme do máslem vytřeného pekáčku, potřeme marinádou a necháme cca dvě hodiny odležet.
-
Povrch poklademe tenkými kolečky citrónu a mandarinky.
-
Pečeme při 200°C asi 20-25 minut.
Kuchařka: Eliza