![Platýz po francouzsku_5ffa37d10d263.jpeg](https://recepts.cz/wp-content/uploads/2021/01/platyz-po-francouzsku_5ffa37d0f1b54.jpeg)
- reklama -
Suroviny
1 porce
- 1 filet platýze
- 1 menší cibule
- strouhanka
- sůl
- pepř
- cca 1dcl bílého vína
- zelená petrželka
- máslo na vymazání pekáčku
Postup přípravy receptu
-
Platýze si osušíme, osolíme a opepříme.
-
Pekáček si vymažeme máslem a poklademe jej kolečky cibule.
-
Na cibuli položíme platýze, posypeme jej strouhankou, podlejeme vínem a dáme do vyhřáté trouby na cca 20 minut péct na gril, nebo horký vzduch. Podáváme s bramborem, nebo s hranolkami.
Poznámka od kuchařky
Zdroj-Internet
Kuchařka: JanaDorazinova