
- reklama -
Suroviny
            4 porce
							
    
- 1 platýz
- 50 g anglické slaniny
- pár lžic Dionské hořčice(nebo Kremžské)
- hlíva ústřičná(nebo jiné houby)
- 50 ml sladké smetany 30-33%
- 1 limetka(nebo citron)
- hrst pažitky(nebo petrželky)
- trochu bazalky
- sůl
- malinko oleje
Postup přípravy receptu
- 
Rybu si očistíme, kůži stáhneme od naříznutí ocasu po celé rybě, jde to dobře, nařežeme na filátka, umyjeme, osušíme, osolíme a dáme do vytřeného pekáčku olejem a naskládanou anglickou slaninou, pokapeme celou rybu limetkou, nebo citronem a necháme 30 minut odpočívat. 
- 
Pak natřeme filátka hořčicí, pod ně nalijeme smetanu, a posypeme nasekanou pažitkou, nebo petrželkou a nakrájenou bazalkou a hlívou. 
- 
Dáme na 30-40 minut (podle velikosti platýze) péct do vyhřáté trouby. 
Poznámka od kuchařky
Recept jsem našla v knize Moře a oceány, kde ho použil a taky pekl oceánolog Piccard, jen jsem si ho upravila k naší chuti! Je to dost starý recept, ale moc dobrý-vyzkoušejte a třeba i s jinou mořskou rybou!
            Kuchařka: Bibinka
        
 
            