
Suroviny
3 porce
- 3 plátky vepřového plecka
- 1 velká cibule
- silný plátek másla
- olej
- sůl
- pepř
- 4 stroužky česneku
- 1 smetana na vaření
- 2 lžíce hladké mouky
- čerstvá petrželová nať
Postup přípravy receptu
-
Vepřové plecko naklepeme na tenké plátky, osolíme je a opepříme.
-
V hrnci rozehřejeme máslo s olejem, cibuli osmažíme dohněda, pak teprve vložíme plátky masa a necháme je na cibuli zatáhnout z obou stran a podlijeme vodou, dusíme doměkka.
-
Měkké maso vyjmeme a šťávu rozmixujeme tyčovým mixerem, znovu ji přivedeme k varu, podle potřeby naředíme vodou, přidáme utřený česnek.
-
Ve smetaně rozmícháme dohladka 2 pol. lžíce hladké mouky, vlijeme do omáčky, řádně promícháme a necháme vařit alespoň 15 minut a podle potřeby buď doředíme vodou nebo pokud je omáčka příliš řídká, necháme ji varem zredukovat.
-
Podle potřeby dosolíme a dopepříme.
-
Plátky masa vrátíme do omáčky a necháme je v ní prohřát.
-
Na závěr přidáme nasekanou petrželkovou nať a už nevaříme.
-
Vhodná příloha jsou těstoviny.