- reklama -
Suroviny
- 600 g vepřové panenky
- sůl
- pepř
- mletá paprika
- česnek
- 1 cibule
- máslo
- hladká mouka
- olej
Postup přípravy receptu
-
Vepřovou panenku odblaníme, nakrájíme na plátky, rukou je lehce poklepeme. Maso z obou stran osolíme, opepříme a posypeme mletou paprikou a potřeme utřeným česnekem.
-
Cibuli nakrájíme na kostičky, v pánvi rozehřejeme olej s máslem a na mírném ohni cibuli osmažíme do světle hnědé barvy, pak vložíme plátky masa, které opečeme z obou stran.
-
Pánev přikryjeme poklicí a chvilku maso podusíme ve vlastní šťávě, potrvá to jen pár minut.
-
Měkké plátky vyděláme z pánve, do šťávy ponoříme plátek másla, který jsme obalili v hladké mouce, pořádně rozmícháme a necháme provařit 15 minut, dochutíme dle své chuti, pak plátky masa vložíme zpět a prohřejeme je.
Poznámka od kuchařky
Jako příloha se hodí šťouchané brambory, které polijeme máslovou šťávou.
Kuchařka: ivulinka