
- reklama -
Suroviny
- 5 plátků vepřové kýty
- 5 mrkví
- 2 velké cibule
- sůl
- kremžská hořčice
- 10 snítek tymiánu
- 1 masox
- 1 lžíce zakysané smetany
Postup přípravy receptu
-
Maso naklepeme, osolíme a z jedné strany potřeme bohatě kremžskou hořčicí.
-
Z masoxu si v 1/2l horké vody uděláme vývar.
-
Do pekáčku dáme cibuli nakrájenou nahrubo, mrkev na kolečka, na zeleninu položíme maso potřenou stranou nahoru, podlijeme vývarem a poklademe tymiánem. Přikryté pečeme na 200°C cca 40-50 minut. Občas přelijeme výpekem.
-
Upečené maso vyjmeme, zeleninu i s výpekem rozmixujeme, přidáme 1 plnou lžíci kremžské hořčice, zjemníme 1 lžicí zakysané smetany, podle chuti dosolíme.
Poznámka od kuchařky
Podáváme s houskovým hnedlíkem a citronovým plátkem s brusinkami a šlehačkou.
Kuchařka: isindy