
Suroviny
- 2 plátky krkovice bez kosti
- olej
- sůl
- pepř mletý
- čerstvý rozmarýn
- provensálské koření
- 1 cibule
- stroužek česneku
- 4 žampiony
- 1 menší mrkev
- brokolice dle chuti
- 1/2 lžičky hladké mouky na zaprášení
- vývar nebo voda
Postup přípravy receptu
-
Krkovici naklepeme, osolíme a opepříme, na pánvi rozehřejeme trošičku oleje, maso opečeme z obou stran, vyjmeme na talíř a uchováme v teple.
-
Na pánev po mase vložíme nahrubo nakrájenou cibuli a na tenké plátky nakrájený česnek, osmahneme do sklovata, přidáme na kolečka nakrájenou mrkev, na čtvrtky nakrájené žampiony a na kousky brokolici.
-
Vše osolíme, orestujeme, zasypeme moukou, znovu chvilku opékáme a podlijeme vývarem/vodou. Přidáme bylinky a provaříme.
-
Dle potřeby dochutíme, vložíme maso, prohřejeme a podáváme s bramborami na jakýkoliv způsob.
Poznámka od kuchařky
Dělala jsem mamce na oslavu místo pivní krkovice (dietka;-)) jelikož se jí zdála být příliš tučná. Se zeleninou prý byla též dobrá tak nevím, nedala ani sousto k ochutnání :-). Tyhle recepty se mi většinou rodí pod rukama dle momentální situace a plnosti lednice a času, tak doufám že vám budou chutnat.