- reklama -
Suroviny
asi 15 placiček
- 1 velká cibule (nebo tři malé – celkem asi 1 hrnek) nakrájená na drobno
- 100 g šunky (šunkového salámu) nakrájené na drobno
- 100 g hladké mouky
- cca 70 g strouhaného sýra (dala jsem mozzarellu)
- 1 vejce
- 100-150 ml mléka (kefíru, zakysanky, jogurtu)
- 1 utřený stroužek česneku (nebo lžičku sušeného prášku)
- špetka tymiánu
- sůl a pepř podle potřeby
- – pro vege verzi můžete vynechat šunku a přidat sýra
Postup přípravy receptu
-
Všechny suroviny smícháme v misce, vznikne hustší těsto. Pokud se vám zdá řídké či naopak husté, můžete doladit mlékem či moukou.
-
Lžící dáváme na pánev s rozpálenou troškou oleje a tvoříme placičky. Pečeme z obou stran dozlatova.
Poznámka od kuchařky
Zdroj: volně podle dobrenoviny.sk
Ve všech podobných, které tu jsou, figurují brambory. Tohle nejsou nastavené bramboráky 😀
Kuchařka: hosta