- reklama -
Suroviny
- 160-170 vody
- 30 g oleje
- 150 g pšeničné chlebové mouky
- 150 hladké mouky
- lžička soli
- 8 g droždí
- na povrch:
- tvrdý sýr
Postup přípravy receptu
-
Ve vodě rozmícháme droždí, přidáme olej, mouku se solí a vymísíme těsto.
Hned, bez kynutí, těsto rozdělíme na 6 dílků a z každého uděláme bulku. -
Po krátkém odpočinku (cca 10 minut) každou bulku válečkem rozválíme na placku a na několika místech do ní vtlačíme kostičky tvrdého sýra.
-
Necháme placky nakynout – už během té doby také rozehřejeme troubu – a pak je upečeme (190-200°C/asi 15 minut).
Pokud placky před kynutím ničím nepotřete, budou velmi pomalu a neochotně chytat barvu – chcete-li je mít žluťoučké, potřete je před pečením vejcem rozšlehaným s trochou vody.
Poznámka od kuchařky
Pekárnománie -> www.pekarnomanie.cz
Kuchařka: cathleen