
- reklama -
Suroviny
- cca 300 g syrového květáku
- 150 g bílého jogurtu (měla jsem 3% tuku)
- 70 g anglické slaniny
- 2 vejce
- 1 jarní cibulka – bílá část
- 2-3 lžíce hladké mouky
- libeček čerstvý nebo sušený
- sůl
- pepř
- olej na smažení
Postup přípravy receptu
-
Květák nastrouháme na drobno, slaninu a cibulku nakrájíme na jemno. Smícháme květák s vejci, jogurtem, slaninou, cibulkou a kořením.
-
Postupně přidáváme mouku, aby těstíčko bylo polotekuté. V pánvi rozehřejeme olej a lžící klademe a upravíme placičky.
-
Smažíme z obou stran do zlatova. Hotové odkládáme na papírový ubrousek odsát přebytečný tuk. Podáváme jen tak samotné nebo s oblíbeným dipem.
Poznámka od kuchařky
Placičky nejsou křupavé, ale díky jogurtu vláčné. Možno je obměnit přidáním sýru, česneku nebo jiných bylinek.
Kuchařka: mika59