
- reklama -
Suroviny
2+
- 2-3 porce oloupaných vařených brambor (i z předešlého dne)
- 2 vejce
- 2 vrchovaté lžíce celozrnné špaldové mouky hladké
- 1 lžíce grilovacího koření
- pepř čerstvě mletý podle chuti
- 2 lžíce nasekaného libečku či petržele
- sůl, je-li třeba
- Salsa medium
- dobrý sýr (francouzský, italský…)
- petrželku na ozdobu, rajská, ředkvičky…
Postup přípravy receptu
-
Brambory rozmačkáme mačkadlem, přidáme vejce, libeček, koření. Rozšleháme, přidáme mouku a pořádně rozmícháme. Tvoříme malé kuličky, které prsty rozklepeme na tenké placičky.
-
Na rozehřáté pánvi s olejem smažíme placičky do zlatava. Na talíři namažeme salsou
a ozdobíme sýrem, petrželkou, zeleninou.
Poznámka od kuchařky
Příjemné zobání k pivu a vínu. A spotřebují se brambory, které zbyly.
Kuchařka: janky3









