Placičky z řepy nebo zelí s chutí Indie

69
- reklama -

Suroviny

2 syrové červené řepy ( na zelné placičky 1/2 menší hlávky bílého zelí)
150g bílého jogurtu
5 PL hladké mouky
římský kmín
koření tandoori
semínka sezamu
lněná semínka
sůl
olej na potření

Postup přípravy receptu

  1. Řepu nevaříme, ale nastrouháme syrovou, smícháme ji s jogurtem, kořením, semínky, hladkou moukou a osolíme. Mouku přidáváme postupně, řepa může mít málo nebo hodně šťávy, tak postupujeme tak, aby nám z hmoty šly vytvarovat placičky. Placičky přendáme na pečícím papírem vyložený plech, pomastíme olejem ( ne peroutkou z peří, to by se Indům nelíbilo 🙂 ) a pečeme v troubě cca 30 minut.

  2. Zelné placičky tvoříme stejně, ale zelí nakrájíme na tenké nudličky uvaříme na skus v osolené vodě. Pak už postupujeme stejně, nedáváme však tandoori, ale můžeme přimíchat indické kari.

Poznámka od kuchařky

Placičky jsme dělaly se sousedkou, která byla na kurzu indické kuchyně. Říkala, že placičky dělají v Indii z jakékoliv zeleniny nebo brambor, co je zrovna doma.