- reklama -
Suroviny
5-6 porcí
- Těsto na pizzu:
- 1 kg hladké mouky
- 1 vejce
- 1-2 lžičky soli
- 3 lžíce olivového oleje (rostlinný olej)
- asi 0,3 l vlažné vody dle potřeby
- Na kvásek:
- 1 kostka droždí
- 1/2 lžičky krystalového cukru
- 0,1 l mléka
- (Tomatová směs vše smíchat:)
- 1/2 l rajský protlak
- stroužek utřeného česneku
- oregano
- sůl
- Smetanová směs :
- 1/2 l zakysané smetany
- sůl
- oregano
- utřený česnek – dle chuti
Postup přípravy receptu
-
Do vlažného mléka rozdrobíme droždí a zasypeme cukrem, necháme vzejít kvásek.
-
Mezitím si připravíme do mísy mouku,sůl, olej,vejce a přidáme vzejité droždí a vlažnou vodu. Zpracujeme vláčné těsto, dle potřeby přidáme vodu nebo mouku. Vypracované těsto potřeme olejem nebo poprášíme moukou a necháme vykynout , můžeme dát kynout i do lednice.
-
Zatím co těsto kyne, si připravíme tomatovou nebo smetanovou směs.
-
Dobrá jsou i loupaná rajčata v konzervě – ty rozmačkám vidličkou.V létě dělávám základ z čerstvých rajčat, které rozmixuji.
-
Z vykynutého těsta tvořím 200 g bochánky, které rozválím, potřu směsí buď rajčatovou nebo smetanovou ( jak kdo mám rád) a naskládám různé suroviny dle chuti a možností.
Kuchař: Mirule