
Suroviny
4 porce
- 1 sáček sušeného droždí
- 120 ml vody
- 300 g polohrubé mouky
- 4 lžíce rostlinného oleje
- sůl
Postup přípravy receptu
-
Těsto můžeme zpracovat ručně nebo v mixéru. Do mixéru vsypeme mouku, droždí a krátce promixujeme. Poté vlijeme vodu a olej, jemně osolíme. Pořádně promixujeme a přendáme do mísy. Přikryjeme utěrkou a necháme kynout na teplém místě 1 hodinu.
-
Vykynuté těsto přendáme na vál posypaný polohrubou moukou a ještě jednou ručně prohněteme tak, aby se nám těsto nelepilo. Pokud se lepí přidáváme po troškách polohrubou mouku.
-
Poté zdobíme dle své chuti a fantazie. Já si promíchala kečup s nastrouhaným česnekem a trochou oleje. Tím jsem pizzu mazala. Zdobila salámem, rajčaty, jarní cibulkou, cibulí a nastrouhaným sýrem.
-
Pečeme horkovzduchem na 200 stupňů zhruba 15-20 minut.
Poznámka od kuchařky
Receptů je tu na pizzy spoustu, ale nemohla jsem najít žádný recept , kde se používá polohrubá mouka a sušené droždí. Proto tu tento recept vkládám. S těstem se skvěle pracuje a dá se z něho vytvořit hodně tenká pizza. Množství pizz mi z tohoto množství ingrediencí vyšlo na dva plechy. 2 kulaté a 2 podlouhlé pizzy.
Receptem jsem se inspirovala na stránkách Vaření.cz.