
- reklama -
Suroviny
16 porcí
- listové těsto
- hladká mouka
- kečup
- oregano
- pepř
- česnek
- muškátový květ
- sůl
- středně velká cuketa
- 3 zelené papriky
- 3 rajčata
- vejce
- sýr eidam (nebo mozzarela)
Postup přípravy receptu
-
Do mísy nakrájíme na kostky papriky a rajčata, přistrouháme cuketu. Vzniklou směs ochutíme kořením a osolíme.
-
Listové těsto s trochou mouky rozválíme na plech a potřeme kečupem, který také ochutíme.
-
Vzniklou směs pokládáme na těsto a pak ji polijeme rozkvedlaným vejcem.
-
Pečeme v rozehřáté troubě asi 20 minut při 200°.
-
Na hotovou pizzu dáme nastrouhaný sýr eidam, nebo na kolečka nakrájenou mozzarellou.
Poznámka od kuchařky
-Před tím než naneseme na těsto kečup můžeme jí nejdříve potřít trochou hořčice.
-Směs je dobrá i s nakrájeným buřtem nebo klobáskou.
-Chuť je výraznější, když se do směsi přidá česnek.
Kuchař: gwenush









