
Suroviny
- 100 ml (g) vody
- 1/2 lžičky cukru
- 3 lžíce oleje
- necelá lžička soli
- 40 g hrubé mouky
- 160 g hladké mouky
- 8 g droždí
Postup přípravy receptu
-
Ve vodě rozmícháme droždí, přidáme zbytek surovin a vymísíme těsto, které necháme v teple nakynout (cca 60 minut).
Vykynuté těsto propracujeme, rozdělíme na dva díly a z každého vyválíme tenký kulatý základ na pizzu. -
Jeden plát vložíme do pečícím papírem vyložené menší remosky (druhý kus těsta zatím necháme odložený na stole, vyválíme ho a naplníme během pečení první pizzy) a naplníme tak, jak jsme zvyklí. (Např. rajčatová omáčka nebo dobrý domácí kečup, česnek, šunka, zelenina, pizza koření, pokapat olivovým olejem, posypat strouhaným sýrem.)
-
Upečeme, během pečení nachystáme druhou pizzu a vložíme ji do remosky a upečeme hned, jak je první kus hotový.
Poznámka od kuchařky
– těsto je výborné, moc nám chutnalo. Pokud nemáte doma remosku, je samozřejmě možné upéct obě pizzy najednou, na plechu v troubě
– náplň může být opravdu libovolná, podle vaší chuti nebo stavu a naplnění ledničky
Zdroj: http://www.pekarnomanie.cz