
Suroviny
2 plechy
- 1 šálek teplé vody
- 1 lžička cukru
- 2 lžíce rozpuštěného másla (dávám Heru) rozpouštím víc a mažu plechy i okraje těsta
- 3 šálky polohrubé mouky
- 1/2 droždí
- 1/4 lžičky soli
Postup přípravy receptu
-
Do velké mísy dám vodu, cukr a rozdrobím droždí, dám přikryté na teplé místo, dokud kvasnice nezačnou pěnit.
-
Přidám mouku, máslo, sůl a rukou zpracovávám, dokud se těsto nepřestane k míse přilepovat a vytvaruji bochánek, který nechám na 15 minut přikrytý odpočinout.
-
Mezi tím nastrouhám sýr, nakrájím šunku, žampióny.
-
Bochánek rozpůlím a každou půlku rozválím a přenesu na plech-rukou od středu těsto vytahuji, podle potřeby dotvaruji.
-
Dám kečup, sýr, šunku, ananas- kdo má co rád. Někdy vynechám kečup a připravím si sama tomatovou omáčku.
Poznámka od kuchařky
Těsto je opravdu velmi tenké-žádná buchta jako z obchodu-ty už dávno nekupujeme.
Jen je problém s fotkama-když to vytahuju z trouby, tak na to nemyslím a když si vzpomenu, mají kudlanky rozebráno.









