Pizza se zeleninou

43
- reklama -

Suroviny

Listové těsto
trochu oleje na pomazání
1 větší cibule
1 červená paprika
1 žlutá paprika
10 dkg gothaje nebo šunkového salámu nakrájeného na plátky
žampióny nakládané
3-4 rajčata
trochu sýra cihla
sůl
oregáno
pepř
kečup
Recept na kynuté těsto:
500 g hladké mouky
42 g droždí
1 lžička soli
1 lžička cukru
asi 3 dcl vody
2 lžíce oleje
polohrubá mouka na posypání
kyne 24 hodin v lednici, naděláme kvásek, vše zpracujeme v misce na těsto, zdobíme jako předešlé těsto.

Postup přípravy receptu

  1. Na tuto pizzu můžeme použít buď těsto listové mražené z obchodu nebo si těsto připravíme sami. Postup na těsto kynuté bude pod fotkami.


    Zobrazit celý recept

  2. Na pizzu z listového těsta potřebujeme váleček na rozválení. Rozválené těsto dáme na čistý větší plech. Pomažeme ho olejem, položíme plátky obyčejným salámu, například gothaje, šunkového.

  3. Nastrouháme na tenká kolečka cibuli, červenou papriku, žlutou papriku, zelenou a asi 4 rajčata.

  4. Klademe na salám kolečko vedle kolečka aby se nedělaly vrstvy a vše se dobře propeklo. Můžeme přidat i žampióny nakládané v nálevu. Posolíme, popepříme a také okořeníme oregánem.

  5. Navrch poklademe plátky sýra nebo hermelín na kostičky, goudu. Stačí i eidam cihla. Polijeme kečupem. Pečeme asi 30 minut na 160°C. Troubu předehřejte.