- reklama -
Suroviny
- Listové těsto
- trochu oleje na pomazání
- 1 větší cibule
- 1 červená paprika
- 1 žlutá paprika
- 10 dkg gothaje nebo šunkového salámu nakrájeného na plátky
- žampióny nakládané
- 3-4 rajčata
- trochu sýra cihla
- sůl
- oregáno
- pepř
- kečup
- Recept na kynuté těsto:
- 500 g hladké mouky
- 42 g droždí
- 1 lžička soli
- 1 lžička cukru
- asi 3 dcl vody
- 2 lžíce oleje
- polohrubá mouka na posypání
- kyne 24 hodin v lednici, naděláme kvásek, vše zpracujeme v misce na těsto, zdobíme jako předešlé těsto.
Postup přípravy receptu
-
Na tuto pizzu můžeme použít buď těsto listové mražené z obchodu nebo si těsto připravíme sami. Postup na těsto kynuté bude pod fotkami.
-
Na pizzu z listového těsta potřebujeme váleček na rozválení. Rozválené těsto dáme na čistý větší plech. Pomažeme ho olejem, položíme plátky obyčejným salámu, například gothaje, šunkového.
-
Nastrouháme na tenká kolečka cibuli, červenou papriku, žlutou papriku, zelenou a asi 4 rajčata.
-
Klademe na salám kolečko vedle kolečka aby se nedělaly vrstvy a vše se dobře propeklo. Můžeme přidat i žampióny nakládané v nálevu. Posolíme, popepříme a také okořeníme oregánem.
-
Navrch poklademe plátky sýra nebo hermelín na kostičky, goudu. Stačí i eidam cihla. Polijeme kečupem. Pečeme asi 30 minut na 160°C. Troubu předehřejte.
Kuchařka: lenka