
Suroviny
- Na 3 pizzy:
- 360 g hladké mouky
- 170 ml vlažné vody
- olivový olej na pokapání
- 10 g droždí
- sůl
- špetka cukru
- 2-3 balení mozzarelly
- 1 balení parmské šunky
- žampiony
- sýr Grana Padano na postrouhání (nebo parmezán)
- 1 velká plechovka konzervovaných rajčat (v létě použijte čerstvé)
- oregano
- pepř
- 1-2 stroužky česneku
- čerstvá rukola na dokončení
Postup přípravy receptu
-
Jako první jsem udělala kvásek. V hrnku jsem smíchala trochu vlažné vody, droždí, špetku cukru a dvě lžíce hladké mouky. Kvásek jsem nechala vzejít na teplém místě.
-
Do mísy jsem prosela hladkou mouku, přidala sůl a do mouky udělala důlek.
Do důlku jsem přidala vykynutý kvásek a vlažnou vodu. Nejdřív jsem těsto promíchala v míse a nakonec jsem ho zadělala na vále.
Těsto jsem pokapala olivovým olejem a nechala na teplém místě 30 minut kynout. -
Mezitím jsem si zapla troubu na 275°C. Rajčata jsem z konzervy přendala do misky a trochu je mačkátkem rozmačkala. Potom jsem k nim přidala sůl, pepř, prolisovaný česnek a oregano.
Mozzarellu a žampiony jsem nakrájela na plátky. -
Vykynuté těsto jsem rozdělila na 3 díly a každý díl zvlášť rozválela na tenký kruh.
Každý kruh zvlášť jsem přendala na plech s pečícím papírem. -
Jako první jsem je potřela rajčatovou směsí. Na rajčata jsem naskládala mozzarellu a žampiony. Nakonec jsem pizzu postrouhala sýrem Grana Padano.
-
Pizzy jsem pekla při 275°C v programu horký vzduch zhruba 10-12 minut.. (pozor je to rychlovka!)
Upečenou pizzu jsem ozdobila nakrájenou parmskou šunkou a rukolou.