- reklama -
Suroviny
- 150-180 g vody
- 300 g hladké mouky
- rovná lžička soli
- 3 lžíce oleje
- asi 7-8 g droždí
- Náplň:
- rajčatové pyré
- 5-7 velkých listů mangoldu
- 1 stroužek česneku
- olivový olej
- přibližně 200 g Nivy
Postup přípravy receptu
-
Droždí rozmícháme ve vodě, přidáme zbytek surovin a vymísíme příjemně měkké těsto, které necháme asi 45 minut odpočinout.
-
Mangold nakrájíme na pásky, řapíky na užší proužky a spaříme ho v horké osolené vodě – jako první řapíky, povaříme asi minutu, pak vhodíme nakrájené listy a během chvilky z vody obojí vyndáme a necháme zchládnout a vykapat vodu.
-
Vykynuté těsto rozválíme na velikost klasického plechu, potřeme rozetřeným čenekem, rajčaty, poklademe prochladlým mangoldem a zakapeme olivovým olejem. Navrch nadrobíme sýr a upečeme ve vyhřáté troubě (pizza nakyne během doby, kdy se trouba nahřívá) – 200°C.
Kuchařka: cathleen