Suroviny
10-20 porcí
- 300 g hladké mouky
- 150 ml vody
- 1/4 kostky droždí nebo 4 g sušeného droždí
- špetka soli
- 20-30 ml olivového oleje
- špetka cukru
- rukola
- bazalka
Postup přípravy receptu
-
Z 60 ml teplé vody, cukru a droždí si uděláme kvásek.
-
Smícháme mouku a sůl, přidáme kvásek, zbytek vody a olej.
-
Vypracujeme těsto, lehce poprášíme moukou dáme do tepla, přikryjeme utěrkou a necháme vykynout (30-40min).
-
Připravený plech(formu)si vystelu pečícím papírem. Poté těsto vyklopíme na připravený plech (formu).
-
Na těsto rovnoměrně rozložíme různé ingredience: dělám bílý podklad, tj. smetanu nebo sýrový podklad (nastrouhaný sýr smíchaný s plnotučnou hořčicí, špetkou soli, špetkou pepře, na malé kousky nakrájenou papriku, rajčata, okurku).
-
Směs rozetřu po celém pizza těstu, poté na těsto vyskládám salám (dobrý je poličan, vysočina apod.), nakrájím připravený balkánský sýr na obdélníčky nebo kostičky a „poházím“ ledabyle po celém pizza těstu.
-
Nakonec dle chuti mohu celé pizza těsto posypat strouhaným sýrem nebo plátky sýra (dle chuti).
-
Pak dám péct do předem vyhřáté trouby (160-180 stupňů).
-
Hotovou pizzu je možná dozdobit např. rukolou nebo jinou zelenou trávou. Cca za 15-20 minut by měla být pizza hotová (záleží na vaší troubě).