Pizza od renečka

56
- reklama -

Suroviny
6 porcí

Těsto:
1 kg hladké mouky
550 ml vody vlažné
2 kávové lžičky soli
malý rožek z droždí (asi jako špička prstu na malíčku)
1 dl oleje
Omáčka na pizzu:
1 rajský protlak
kečup
česnek
sůl
cukr
oregano drcené
Obložení pizzy:
kdo má co rád, takže u nás je to vždy
sýr (dávám eidam)
šunka nebo jakýkoliv salám
klobáska na kolečka
kukuřice
cibulka na půlkolečka

Postup přípravy receptu

  1. Do hlubší mísy nebo kastrolu dáme vodu, sůl a droždí. Vše rukou rozmícháme tak, aby se droždí rozpustilo, přidáme mouku a vše zpracujeme, až vznikne trochu pevná hmota.


    Zobrazit celý recept

  2. Přidáme olej, dopracujeme těsto, je trochu tužší, toho se nebojte – bude po nakynutí vláčnejší. Necháme zakryté na teplém místě nakynout (nenakyne moc, z tohoto množství na můj kulatý plech mám asi 5 pizz).

  3. Mezitím si mužeme udělat omáčku – smícháme protlak, kečup, sůl, cukr, česnek (kdo nemuže čerstvý, může použít i sušený), oregano – jen trochu. je aromatické.

  4. Po 40 minutách tvarujeme těsto na plech, já mám crisp talíř do mikrovlnky, tak plech nemusim vymazávat.

  5. Potřeme omáčkou, posypeme sýrem a pizzu obložíme tím, co má kdo rád.

  6. Dáme do trouby na plný výkon asi na 6-8 minut, dokud pizza neni do zlatova.

Poznámka od kuchařky

Zbylé těsto mužete přikrýt igelitovým sáčkem a dát do chladu. Vydrží 4 dny, my jíme třeba 3 dny po sobě na večeři tuto pizzu a pořád neomrzela. Pizza je ještě lepší po 2 až 3 dnech.