
Suroviny
6 porcí
- Těsto:
- 1 kg hladké mouky
- 550 ml vody vlažné
- 2 kávové lžičky soli
- malý rožek z droždí (asi jako špička prstu na malíčku)
- 1 dl oleje
- Omáčka na pizzu:
- 1 rajský protlak
- kečup
- česnek
- sůl
- cukr
- oregano drcené
- Obložení pizzy:
- kdo má co rád, takže u nás je to vždy
- sýr (dávám eidam)
- šunka nebo jakýkoliv salám
- klobáska na kolečka
- kukuřice
- cibulka na půlkolečka
Postup přípravy receptu
-
Do hlubší mísy nebo kastrolu dáme vodu, sůl a droždí. Vše rukou rozmícháme tak, aby se droždí rozpustilo, přidáme mouku a vše zpracujeme, až vznikne trochu pevná hmota.
-
Přidáme olej, dopracujeme těsto, je trochu tužší, toho se nebojte – bude po nakynutí vláčnejší. Necháme zakryté na teplém místě nakynout (nenakyne moc, z tohoto množství na můj kulatý plech mám asi 5 pizz).
-
Mezitím si mužeme udělat omáčku – smícháme protlak, kečup, sůl, cukr, česnek (kdo nemuže čerstvý, může použít i sušený), oregano – jen trochu. je aromatické.
-
Po 40 minutách tvarujeme těsto na plech, já mám crisp talíř do mikrovlnky, tak plech nemusim vymazávat.
-
Potřeme omáčkou, posypeme sýrem a pizzu obložíme tím, co má kdo rád.
-
Dáme do trouby na plný výkon asi na 6-8 minut, dokud pizza neni do zlatova.
Poznámka od kuchařky
Zbylé těsto mužete přikrýt igelitovým sáčkem a dát do chladu. Vydrží 4 dny, my jíme třeba 3 dny po sobě na večeři tuto pizzu a pořád neomrzela. Pizza je ještě lepší po 2 až 3 dnech.