Suroviny
4 porce
- 250 g hladké mouky
- 50 g polohrubé mouky
- 21 g kvasnic
- 2 lžíce olivového oleje
- sůl
- malilinkato cukru
- 2 dcl vlažné vody
- Pasta sauce traditional o firmy HEINZ 100 g
- 100 g slaniny
- 12 ks ančoviček
- 50 g Madelandu
- 1 větší rajče
- 1 velká cibule
- koření na pizzu
Postup přípravy receptu
-
Kvasnice nadrobíme do hrnečku, přidáme cukr a zalijeme vlažnou vodou.
-
Do navážené mouky přidáme olej, osolíme, přidáme kvásek a vypracujeme těsto. Necháme vykynout až zdvojnásobí svůj objem.
-
Připravíme si formu na pizzu (průměr 31-32 cm), vymastíme a posypeme strouhankou.
-
Troubu si necháme předehřát na 200 stupňů.
-
Vykynuté těsto rozprostřeme po celé ploše a zvedneme okraje.
-
Plochu včetně okrajů potřeme pastou, rozložíme slaninu, a ančovičky.
-
Posypeme kořením na pizzu.
-
Přidáme kousky sýra, na tenko nakrájené rajče a bohatě zasypeme nakrájenou cibulí. Rajčata mírně osolím.
-
Vložím do trouby předehřáté na 200 stupňů a peču 20 minut. Posleních 5 minut s větrníkem.
Poznámka od kuchařky
Vím, že je tady asi 8 stránek pizz, zkrátka jsem neodolala a přidala tu svoji. Poslouchala jsem u toho novou desku Leonarda
Cohena, koření krásně vonělo a jaro je za dveřmi.