Pizza Marcella

49
- reklama -

Suroviny
4 porce

250 g hladké mouky
50 g polohrubé mouky
21 g kvasnic
2 lžíce olivového oleje
sůl
malilinkato cukru
2 dcl vlažné vody
Pasta sauce traditional o firmy HEINZ 100 g
100 g slaniny
12 ks ančoviček
50 g Madelandu
1 větší rajče
1 velká cibule
koření na pizzu

Postup přípravy receptu

  1. Kvasnice nadrobíme do hrnečku, přidáme cukr a zalijeme vlažnou vodou.


    Zobrazit celý recept

  2. Do navážené mouky přidáme olej, osolíme, přidáme kvásek a vypracujeme těsto. Necháme vykynout až zdvojnásobí svůj objem.

  3. Připravíme si formu na pizzu (průměr 31-32 cm), vymastíme a posypeme strouhankou.

  4. Troubu si necháme předehřát na 200 stupňů.

  5. Vykynuté těsto rozprostřeme po celé ploše a zvedneme okraje.

  6. Plochu včetně okrajů potřeme pastou, rozložíme slaninu, a ančovičky.

  7. Posypeme kořením na pizzu.

  8. Přidáme kousky sýra, na tenko nakrájené rajče a bohatě zasypeme nakrájenou cibulí. Rajčata mírně osolím.

  9. Vložím do trouby předehřáté na 200 stupňů a peču 20 minut. Posleních 5 minut s větrníkem.

Poznámka od kuchařky

Vím, že je tady asi 8 stránek pizz, zkrátka jsem neodolala a přidala tu svoji. Poslouchala jsem u toho novou desku Leonarda

Cohena, koření krásně vonělo a jaro je za dveřmi.