Pizza korpus do mrazáku + domácí rajčatová omáčka na pizzu

87
- reklama -

Suroviny
4-6 porcí

Těsto:
• 20 g kvasnic
• 200 ml vody
• 1 dcl oleje
• 500 g hladké mouky
• 1 lžička cukru
• Špetka soli
Rajčatová omáčka:
• 1 stroužek česneku
• 2 lžíce olivového oleje
• 1 konzerva krájených loupaných rajčat (400g)
• Oregano
bazalka,
pepř
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Těsto:
    Kvasnice rozmícháme v misce s vlažnou vodou,olejem,cukrem a lžící mouky. Přikryjeme a necháme cca 15 min kynout na teplém místě.

  2. Do mísy či na vál nasypeme mouku a smícháme ji se solí. Zapracujeme do ní vzniklý kvásek a uhněteme pružní těsto.Přikryjeme a necháme hodinu kynout (Těsto by mělo zdvojnásobit svůj objem).

  3. Po nakynutí těsto znovu prohněteme a vyválím si z něho kulaté placky ( Z tohoto množství se mi vždy povedou 4 placky o průměru 32 cm a tloušťce 1,5 cm)

  4. Na pečícím papíru pečeme v horké troubě na 220°C 5 minut. Poté korpus necháme schládnout a zamrazíme.

  5. Až budete v časové tísni, využijte korpus z mrazáku. Korpus nerozmrazujte, naneste na něj všechny ingredience a pečte 15 min při 225°C. Kdyby jste chtěli péct pizzu rovnou z čerstvého těsta tak doba pečení je 10 min při teplotě 225°C.

  6. Rajčatová omáčka:

    Na lžíci olivového oleje osmahneme česnek nakrájený na plátky do světle zlaté barvy – pozor ať ho nespálíte a česnek není pak hořký.

  7. Poté přidáme rajčata a oregano a na mírném plameni dusíme 20 min.
    Po uplynuté době dušení omáčku vypneme osolíme, opepříme a vmícháme do ní nakrájené bazalkové lístky a vmícháme lžíci olivového oleje.

    Bylinky je lepší použít čerstvé, v případě, že je nemáte stačí nahradit sušenými.

    Toto množství omáčky mi vystačí na 2 pizzy, jelikož máme rádi vysokou vrstvu rajčatové omáčky na pizze.

    Tato omáčka je skvělá i k těstovinám stačí si k ní např. orestovat kuřecí maso.