- reklama -
Suroviny
- 2000 g rajčat
- 1600 g paprik
- 1000 g cukety se slupkou bez semínek
- 2 lžíce soli
- 170 g cukru
- 600 g cibule
- 120 g česneku
- 200 ml oleje (olivového)
- 60 g chilli (feferonek)
Postup přípravy receptu
-
Rozmačkaný česnek a nakrájenou cibuli zpěníme na pánvi. Rozmixovaná rajčata dáme vařit. Přidáme nahrubo (na plátky) nastrouhanou cuketu a na proužky nakrájené papriky. Potom přidáme česnek s cibulkou, sůl, cukr, chilli a vaříme, než se odpaří voda, cca 2-3 hodiny. Pozor, ke konci vaření se rádo připaluje.
-
Hotové ještě horké plníme do sklenic a a po uzavření otočíme dnem vzhůru nebo 10 minut zavaříme (sterilizujeme).
Poznámka od kuchařky
Vhodné na pizzu, na topinky, k párku, pod maso při pečení …..
Kuchař: cvrnda