
Suroviny
4-5 porcí
- 1 balení listového těsta
- smetana na vaření
- rajčata
- kuřecí maso dle chuti
- cibuli
- zelenina mražená
- tofu ochucené
- kari
- česnek
- sůl
- pepř
Postup přípravy receptu
-
Nejprve si uděláme 2 náplně: Kari a zeleninovou.
-
Kari náplň: Osmahneme si kuřecí maso na pánvi, ochutíme ho solí a kari, necháme zatáhnout a následně přidáme na půlkolečka nakrájenou cibuli a chvíli opékáme, když cibule „zvadne“, zalijeme ho smetanou na vaření, možno i naředit trochou mléka a pak necháme redukovat, aby směs zahoustla, když je cibule měkká a maso taky, stáhneme a odložíme stranou.
-
Zeleninová náplň: Osmahneme nejprve kuřecí maso, ochutíme solí a česnekem a necháme zatáhnout, pak přidáme mraženou zeleninu (já mám nejraději trochu hrášku a trochu kukuřice-kupuji zmrazenou jednodruhovou zeleninu, tady jsem dala od každého větší hrst) a necháme opékat, pak přidáme na kostičky nakrájená 2-3 rajčata dle velikosti, ochutíme dle chuti solí, pepřem, ještě česnekema a povaříme, nesmí se vypařit všechna voda, ale rajčata by měla být poloměkká.
-
Vyválíme si placku z listového těsta, dáme na plech na pečící papír a poklademe jednou z výše uvedených náplní, na tu zeleninovou ještě nakonec nasypeme vidličkou rozmačkané tofu a jako podklad pod ní můžeme natřít trochu kečupu, pečeme dle návodu na listovém těstě, já měla chlazené, takže na 200°C asi 15 minut, možná 20 minut.
Poznámka od kuchařky
Měla jsem doma listové těsto, ale nic na něj, nebyla doma ani šunka ani sýr, ale potřebovala jsem rychle udělat oběd, napadlo mne udělat alsaský francouzský cibulový koláč, ale nebyla ani slanina, takže kari náplň je taková orientální obdoba náplňě do cibulového koláče, pak jsem ještě vyhrabala zeleninu, tak jsem vytvořila tu druhou zeleninovou náplň a obě jsou prostě fantastické, musela jsem vzpomínat, co jsem tam všechno dala a hned zapsat, jen se po ní zaprášilo, takže přeju dobrou chuť