
Suroviny
- Suroviny na těsto:
- 250 g bezlepkové mouky Schar Mix B
- 180 ml vody
- 4 lžíce oleje
- 1/3 kostky čerstvého droždí
- 1/3 lžičky soli
- na ozdobení:
- asi 5 středních brambor
- rozmarýn
- sůl
- olej
Postup přípravy receptu
-
Ze všech surovin umícháme těsto a necháme vykynout. Těsto vyválíme na plech, propícháme trochu vidličkou a potřeme olejem.
-
Brambory oloupeme a nakrájíme na cca 2-3 mm silné plátky. Vložíme je do misky, polijeme olejem, posypeme rozmarýnem a solí a řádně promícháme.
-
Ochucené brambory poklademe hustě na připravené těsto. Pečeme na 200-220°C asi 30-40 minut, dokud okraje zlehka nezhnědnou/zezlátnou.
Poznámka od kuchařky
Tuto pizzu jsem jedla poprvé u kamarádek, které několik let bydlely v Itálii a jedna z nich vypomáhala i vařit v jednom italském centru, takže recept opravdu pochází z Itálie.
Ingredience mne velmi překvapily svou jednoduchostí, chutí i lácí.
Právě cena ingrediencí mne inspirovala k názvu receptu.
těsto na pizzu (upraveno množství vody):