
Suroviny
4 pizzy nebo 2 plechy
- Těsto:
- na 4 pizzy nebo 2 plechy:
- 500 g hladké mouky
- 30 g droždí
- 1 lžíce mléka na kvásek
- 125 ml vody
- 6 lžic oleje (nejraději olivového)
- sůl
Postup přípravy receptu
-
Do mísy prosejte mouku, sůl, přidejte vzešlý kvásek, olej a vlažnou vodu, promíchejte a vypracujte hladké vláčné těsto. Mísu překryjte utěrkou a nechte 1-2 hodiny na teplém místě kynout. Pak těsto rozdělte na dva až čtyři díly, na vále propracujte, rozválejte na půl centimetru, přeložte do vymaštěné kulaté formy nebo na plech a lehce stlačte, aby vznikly vyšší okraje.
-
Těsto potřete směsí oleje a kečupu a naplňte podle chuti, nechte ještě 20-30 minut kynout a poté 20 minut pečte ve vyhřáté troubě (250°C).
Poznámka od kuchařky
Těsto je opravdu dobré a vždy se povede…
Já plním pizzu čím mě zrovna napadne, nejraději nadrobno pokrájenou šunkou, dušenými houbami, cibulí, rajčaty.. hodně zastrouhám eidamem… Opravdu plním podle momentálních surovin a také chuti.









