
- reklama -
Suroviny
- 125 g tvarohu
- 1 cibule
- 50 ml světlého piva
- 150 g tuňáka v olivovém oleji
- 1 lžíce citronové šťávy
- 1 lžička hořčice
- sůl
- pepř
- 1 malá chilli paprička (nemusí být)
Postup přípravy receptu
-
Cibuli drobně nakrájíme, promícháme se všemi ostatními přísadami a necháme vychladit. Podle potřeby dochutíme a milovníci ostrých jídel si mohou přidat nadrobno pokrájenou chilli papričku bez semen.
-
Vychlazenou pomazánku mažeme na plátky pokrájeného pečiva nebo topinek.
-
Mazala jsem na krajíčky obyčejného chleba, obložila vařeným vajíčkem, posypala jarní cibulkou (výborný by byl i pórek) a přidala pár cherry rajčátek.
Poznámka od kuchařky
Recept je ze starého čísla časopisu Zahrádkář, recept jsem upravila.
Vím, že tu je hodně tuňákových pomazánek, ale tuto pivní jsem nenašla.
Kuchařka: MamlajdaD