- reklama -
Suroviny
4 porce
- 4 kuřecí prsní řízky
- 4 pivní sýry
- sůl
- pepř
- olej nebo máslo na opečení
- hladká mouka
Postup přípravy receptu
-
Maso naklepeme na co nejslabší plátek (vložíme ho mezi mikrotenové sáčky nebo potravinovou fólii a dáváme pozor, abychom plátek neporušili), lehce osolíme a vydatně opepříme.
-
Na plátky položíme pivní sýr v celku, dobře zavineme a upevníme párátky.
-
Opékáme na rozpáleném oleji (másle/přepuštěném másle) asi 15 minut ze všech stran.
-
Maso vyjmeme, výpek zaprášíme lžící hladké mouky, zarestujeme, zalijeme vývarem nebo vodou, provaříme a dochutíme.
Poznámka od kuchařky
Náplň může tvořit i např. romadur nebo celý hermelín. S hermelínem jsem ochutnala pokrm poprvé v jedné berounské restauraci a doma několikrát opakovala.
Kuchařka: Eliza