Pivní sýr v kuřecí obálce

44
- reklama -

Suroviny
4 porce

4 kuřecí prsní řízky
4 pivní sýry
sůl
pepř
olej nebo máslo na opečení
hladká mouka

Postup přípravy receptu

  1. Maso naklepeme na co nejslabší plátek (vložíme ho mezi mikrotenové sáčky nebo potravinovou fólii a dáváme pozor, abychom plátek neporušili), lehce osolíme a vydatně opepříme.


    Zobrazit celý recept

  2. Na plátky položíme pivní sýr v celku, dobře zavineme a upevníme párátky.

  3. Opékáme na rozpáleném oleji (másle/přepuštěném másle) asi 15 minut ze všech stran.

  4. Maso vyjmeme, výpek zaprášíme lžící hladké mouky, zarestujeme, zalijeme vývarem nebo vodou, provaříme a dochutíme.

Poznámka od kuchařky

Náplň může tvořit i např. romadur nebo celý hermelín. S hermelínem jsem ochutnala pokrm poprvé v jedné berounské restauraci a doma několikrát opakovala.