Pivní štrúdl s pivní glazurou

70
- reklama -

Suroviny

300 g hladké mouky
200 g polohrubé mouky
150 g ztuženého tuku
1/4 l tmavého piva
náplň:
rozpuštěný plátek másla na potření
6-8 jablek
cukr moučka
vanilka
skořice
ořechy
na másle osmažená strouhanka
rozinky namočené v pivu(asi 1 dl)
1 vejce na potření
glazura:
pivo(které zbylo po namočení rozinek)
1 lžička medu
plátek másla

Postup přípravy receptu

  1. Mouku prosijeme, tuk nastrouháme na hrubém struhadle, přidáme pivo a sůl a zpracujeme v bochánek. Ten necháme opočinout 20 minut pod nahřátým kastrůlkem.

  2. Bochánek rozdělíme na 2 díly, každý vyválíme na tenkou placku.

  3. Placku pomašlujeme rozpuštěným máslem, posypeme strouhankou, poklademe plátky jablek, posypeme cukrem, skořicí, vanilkou a ořechy.

  4. Přidáme vymačkané rozinky, stočíme do závinu, potřeme rozkvedlaným vajíčkem a pečeme do růžova asi 45 minut.

  5. Horký závin potřeme glazurou( vše provaříme na kamnech asi 10 minut, až se část vody odpaří a glazura mírně zhoustne).

  6. Když se glazura vpije a udělá voňavý lesklý nátěr, pocukrujeme cukrem moučkou.

Poznámka od kuchařky

Autorhttp://www.gurmanka.cz.I když je tu spousta závinů s pivem, neodolala jsem a recept jsem přidala, protože díky té glazuře je jedinečný.